Over De Zevende Gevel
De Zevende Gevel inspireert en reikt oplossingen aan voor natuurinclusief ontwerp, uitvoering en beheer van de buitenomgeving. De Zevende Gevel vormt het sluitstuk van een ontwikkeling met aandacht voor mens en natuur.
De Zevende Gevel deelt kennis
-
Via inhoudelijke communicatie
We publiceren Inhoudelijke artikels over projecten, case studies, workshops, visies van professionals en producten.
-
Via gerichte publicaties
Relevante communicatie en cases worden gepubliceerd op de website. Deze publicaties worden aangekondigd via digitale nieuwsbrieven.
-
Via netwerking met de doelgroepen
De doelgroepen worden uitgenodigd op workshops en symposia, waarbij onafhankelijke experten nieuwe inzichten komen delen over de mogelijkheden van natuurinclusief bouwen binnen stedelijke context.
-
Via kennisdeling met de andere partners
De onzichtbare meerwaarde in het project bestaat uit de wetenschappelijk en technisch onderbouwde informatie en kennis die wordt gedeeld tussen de deelnemers.
De natuur als oplossing voor een toekomstbestendige en gezonde leefomgeving."
Visie
De waarde van de natuur zit hem in voedsel, drinkbaar water, schone lucht, overstromingsbeheersing, buitenactiviteiten, leefbare en groene steden… Helaas staat dat alles onder druk door een verlies aan biodiversiteit en klimaatproblemen. We hebben een meer kwalitatieve groene en blauwe infrastructuur nodig. Daarbij denken we vooral aan kwaliteitsvolle ontharding, klimaatadaptatie en groenblauwe dooradering in urbane en sub-urbane omgeving.
Kwalitatieve, gezonde en klimaatbestendige omgevingsinfrastructuur zonder negatieve impact op natuur en omgeving moet het resultaat zijn van innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingsverbanden tussen diverse actoren betrokken bij de aanleg en het onderhoud van de buitenomgeving rond gebouwen en steden. Samenwerken in een team met duurzame partners met dezelfde visie is noodzakelijk om dit tot een succesverhaal te maken.
Als het gaat om het investeren in groen nemen we inderdaad geen genoegen met wat gras en een paar nieuwe bomen. Nee, we gaan een stap verder en investeren in natuurinclusief groen en duurzame materialen die stand moeten houden voor lange tijd. We willen de biodiversiteit vergroten en habitats creëren voor wilde dieren. Groenblauwe verbindingen, een netwerk van onderling verbonden parken, groene ruimtes en waterwegen waar dieren zich vrij bewegen en goed gedijen. Toch de moeite waard?
De natuur is niet alleen mooi, maar ook krachtig. En wij weten hoe we die kracht kunnen aanwenden om stedelijke klimaatproblemen als hitte, overstromingen en uitdroging op te lossen. Bij een nieuw project moeten architecten, aannemers, productontwikkelaars, softwarebedrijven, juristen, bodemdeskundigen, ecologen, hydrologen, ingenieurs en landschapsarchitecten samenwerken om een haalbare en natuurinclusieve oplossing te creëren voor buitenomgevingen binnen een stedelijke context.
En die gezamenlijke expertise is nodig, want natuur is geen bijzaak, wel de sleutel tot een succesvol en duurzaam project. Het gaat erom een ruimte te creëren die samenwerkt met de natuur, niet ertegen. Denk aan koelere temperaturen, minder overstromingen en een betere verbinding tussen habitats. Onze groenblauwe projecten verbinden allerlei soorten dieren waardoor onze steden niet alleen functionele, maar ook bloeiende ecosystemen worden.
Een aantrekkelijke buitenomgeving zorgt ook voor sociale en economische vooruitgang. Het geeft impulsen aan handel, vastgoed en horeca. De stedelijke buitenruimte speelt een belangrijke rol in citymarketing en zorgt voor ontmoetingen.
Natuurinclusief denken wordt steeds meer de standaard in sterk verstedelijkte gebieden en de ecoloog speelt daarbij een cruciale rol. Door projecten in te bedden in het landschap creëren we een groenblauw netwerk dat klimaatbestendigheid, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving oplevert.
Belangrijk is de juiste experten samenbrengen, kennis delen en tools aanreiken vanuit een holistische benadering. Een duurzame, natuurinclusieve en sociale buitenomgeving start bij een doordacht ontwerp, kwalitatieve producten en een sterke langetermijnvisie, samen met onze partners streven we hiernaar.
De workshops rond De Zevende Gevel vinden plaats op de CommunicatieCampus te Gent. Het algemene besef van wat een gezond, veilig en natuurinclusieve omgeving betekent, hoe men het kan verbeteren en wie actie kan of zou moeten nemen staat hierbij centraal.
B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.
Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.
De Zevende Gevel maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.
Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen
- Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
- Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
- Netwerking met het bouwteam
- Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten