Mens- en milieuvriendelijk bouwen
Biologische en groene materialen: de toekomst van de bouw, één met de omgeving
Teun Depreeuw levert al jaren een grote bijdrage aan de discussie over innovatie en duurzaamheid in de bouw. Hij kiest hierbij rigoureus voor mens- en milieuvriendelijk bouwen; natuur en innovatie gaan voor hem hand in hand. Bij zijn woorden voegt hij ook daden. Het door hem ontwikkelde muurtuin systeem werd verticaal groen eindelijk betaalbaar en onderhoudsvriendelijk; en dus bereikbaar. Zowel met muurtuin als met ecoschelp maakt hij het mogelijk om toegankelijke en duurzame oplossingen te integreren in elk project. Met al zijn activiteiten wil hij én leefruimte én levenskwaliteit verbeteren en persoonlijke verantwoordelijkheid in het groter geheel nemen door een actieve, positieve bijdrage aan het milieu.
Verticaal groen
Een muurtuin is een aanvulling op de zevende gevel, een manier om het gebouw naadloos over te doen gaan in de omgeving. Architectuur en natuur komen hierbij samen en vormen een naadloos geheel.
Een muurtuin isoleert binnenruimtes optimaal over jaren, hij lost koudebruggen op, garandeert een gezonde lucht in binnenruimtes en levert jarenlang rendement op een duurzame en klimaatvriendelijke manier, met lagere energiekosten als extra bonus. De muurtuin kan met andere woorden traditionele materialen zoals baksteen en beton vervangen. Daarnaast levert de muurtuin extra gezondheids- en levenskwaliteits-voordelen voor de gebruikers, zoals het filteren van fijnstof, productie van zuurstof, extra geluidsisolatie, betere brandveiligheid en het verminderen van het hitte-eiland-effect.
Verticaal groen als een verlenging van de zevende gevel."
Schelpen als biobased drainage oplossing
Ecoschelp staat voor schelpen als innovatief bouwmateriaal, een biologisch en multi-inzetbaar product. Ecoschelp biedt ecologische en stijlvolle toepassingen voor buitenruimtes. Ideaal voor opritten, paden, terrassen en meer. Schelpen bevorderen natuurlijke waterafvoer, verminderen onkruidgroei en hebben een minimale ecologische voetafdruk. Daarnaast werken ze als een natuurlijk filter: ze vangen verontreinigingen op en zuiveren het water dat door de schelpenlaag stroomt. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen zoals drainage rond gebouwen, vijver- en beekoevers, en zelfs waterzuiveringsprojecten. Ze dragen niet alleen bij aan het behouden van schone waterstromen, maar ook aan het bevorderen van een gezonde bodemstructuur.
Met schelpen als bouw- en bestratingsmateriaal wordt functionaliteit gecombineerd met duurzaamheid. Ze bieden een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele materialen en ondersteunen tegelijkertijd een natuurlijke en duurzame omgang met water in stedelijke en rurale omgevingen.
- Contacteer Teun Depreeuw voor meer informatie: LinkedIn
B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.
Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.
De Zevende Gevel maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.
Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen
- Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
- Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
- Netwerking met het bouwteam
- Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten